Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

DİŞ ETİ HASTALIĞINI TEDAVİ ETME

diş eti hastalığı tedavisi, diş eti hastalığını iyileştirme

Dişlerinizi fırçalarken diş etleriniz sürekli kanıyorsa veya enflamasyon varsa diş eti hastalığının periodontite dönüşmesini engellemek için vakit kaybetmeden diş hekiminize başvurun. Diş hekiminize başvurmanın yanı sıra, günlük bakımın bir parçası olarak dişlerinizi fırçaladıktan sonra LISTERINE® FRESHBURST ağız bakım ürününü kullanmanızı tavsiye ediyoruz.  Bu ağız bakım ürünü, günde iki defa kullanıldığında gingivit oluşumuna sebep olan plağa karşı 24 saat koruma sağlar.

DİŞ HEKİMİNİZİN YARDIMIYLA DİŞ ETİ HASTALIKLARINI TEDAVİ ETME

Diş eti hastalıklarının nedeni plak ve tartardır. Diş eti hastalıklarını engellemek için diş hekimi, birikmiş olan tartarı ortadan kaldırır ve plak oluşumunu engellemek için günlük olarak uygulanması gereken önlemleri açıklar.

Randevunuz sırasında:

  • Gerçekten bir diş eti hastalığının söz konusu olup olmadığını belirlemek için diş hekimi ağzınızı muayene ederek, diş eti ve dişiniz arasındaki mesafeyi kontrol eder.
  • Muayene bittikten sonra, diş hekimi tartarı temizler. Bu işlem sadece bir diş hekimi tarafından gerçekleştirilebilir.
  • Ardından, günlük olarak plağa karşı mücadele etmek ve tartar oluşumunu engellemek için diş fırçalama yöntemi, diş fırçası seçimi ve günlük ağız bakım ürünü kullanımı ile ilgili tavsiyelerde bulunur.

PERİODONTİT TEDAVİSİ

Periodontologlar(diş eti hastalıkları uzmanları) bu tedaviyi gerçekleştirebilir. Periodontit tedavisi uzun sürer ve diş eti hastalığı tedavisinden daha hassas bir süreçtir. Aslına bakılırsa, sorun periodontit aşamasına ulaşmışsa farklı derinliklerde periodontal cepler oluşacaktır.  Periodantal doku kısmen zarar görecektir. Dolayısıyla, doku değişiminden önce dezenfekte etmek ve tüm enfekte olmuş dokuları almak gerekir. Periodontit tedavisinde farklı hedefler bulunmaktadır:

  1. Hedef: hızlandırıcı faktörleri (dişlerin konumu, yetersiz ağız hijyeni, sigara kullanma, genetik sebepler, hastalıklar vs.) tespit ederek diğer dişlere yayılmasını engelleme.
  2. Hedef: diş kökündeki bakterileri ve tartarı ortadan kaldırarak hastalığı kontrol altına alma ve dişleri dezenfekte etmek için derinlemesine temizleme.
  3. Hedef: hasar görmüş periodontal dokuyu onarma veya yenileme. 

Dipnot listesi