Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

İLERİ YAŞLARDA AĞIZ BAKIMI NASIL OLMALI?

İLERİ YAŞLARDA AĞIZ SAĞLIĞI

Geçen zamanın, diş ve diş etleri de dahil olmak üzere vücut üzerinde etkisi vardır.  Aşınma ve yaş kaynaklı değişiklikler ağzı güçsüzleştirir. Bu nedenle ağız bakımına daha fazla dikkat edilmesi gerekir. İLERLEYEN YAŞ İLE BERABER TÜKÜRÜK AKIŞININ AZALMASI Sistematik hastalıklar veya ilaçlar tükürük akışının azalmasına sebep olabilir. Bu olgu çürüme ve gingivit riskini arttırabilir. TÜKÜRÜK: ÇÜRÜMELERİ VE GİNGİVİTİ ÖNLEME YÖNTEMİ Tükürük, gingivitin ve çürüklerin engellenmesinde önemli bir rol oynar: Tükürüğün anti bakteriyel özelliği ağız içindeki bakteri gelişimini azaltır. Ağız pH'ını düzenleyerek çürük oluşumuna ve diş minesinin mineralsiz kalmasına sebep olan, dişlerde meydana gelen asit saldırılarının etkisinin azaltılmasına yardımcı olur. İçerdiği mineral iyonlar sayesinde, asit saldırısından sonra diş yüzeyinin yeniden mineralleşmesine katkıda bulunur. TÜKÜRÜK AKIŞININ AZALMASINI ENGELLEME YÖNTEMLERİ Semptomlarını azaltma yöntemleri şunlardır: Tükürük üretimini destekleme ve dehidrasyonu engellemek için: Protez diş kullanıyorsanız, şekersiz tatlıları veya şekersiz sakızları tercih edebilirsiniz. Düzenli olarak su içebilirsiniz. Küçük buz parçaları emebilirsiniz. İyi bir ağız hijyeni çürük ve gingivit riskinin azaltılmasına yardımcı olur. İyi bir ağız hijyeni için: Sabah ve akşam olmak üzere dişlerinizi günde en az 2 kez fırçalayabilirsiniz. Diş arası fırçası kullanabilirsiniz. Çürük oluşumu riskini ve ağız bakterileri oluşumunu azaltmak için florürlü diş macunu kullanabilirsiniz. Düzenli olarak diş hekimine gidebilirsiniz, böylece diş hekiminiz diş yüzeylerinizi profesyonel olarak temizleyebilecektir. Ağız kuruluğu yaşıyorsanız, aile hekiminize veya diş hekiminize danışınız. YAŞ: DİŞLERİN AŞINMASINA ETKİ EDEN BİR FAKTÖR Yıllar geçtikçe, ısırma, koparma, öğütme, çiğneme aktivitelerinden ve yiyecek, içeceklerden kaynaklanan düzenli asit saldırılarından dolayı dişler aşınır.  Biz bunu diş erozyonu veya diş minesi erozyonu olarak adlandırırız. Biz fark etmeden diş minemiz yavaş yavaş aşınır.  Bu nedenle dişler zamanla güçsüzleşir.  İLERLEYEN YAŞLARDA PERİODONTİT RİSKİ Menopoza girmiş kadınlar periodontal (diş ve diş eti) hastalıklara karşı daha duyarlıdır. Bu hastalıklar tüm periodontal dokuyu (dişi destekleyen doku) etkileyebilir. Bu, kadın üreme hormonu olan östrojendeki azalmayla açıklanabilir. Periodontit ve gingivit oldukça yaygındır ve yalnızca kadınları etkilemez. Erkekleri de etkileyebilir. Kontrol edilmezse gingivit, periodontal hastalığa dönüşebilir ve periodontal hastalıklar diş kaybına sebep olabilir. Bu hastalıkların oluşmasına katkıda bulunan çeşitli toksinler vardır: Periodontal dokulara zamanla zarar veren enzimler ve plaklar Sigara kullanımı Diyabet gibi kronik hastalık durumları

By submitting this information, you agree that the data entered on this form will be processed in accordance with the LISTERINE.fr confidentiality charter. Emails sent to and from this site cannot be made secure, and we advise you to take individual precautions when choosing the information which you send to us.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Resimli CAPTCHA
Resimde görünen karakterleri girin.
In accordance with the law of 6 January 1978 on information technology, files and freedom, amended by the law of 6 August 2004, you have the right to access, correct and delete personal data held under the conditions defined in the confidentiality charter.