Skip to main content

KÖTÜ AĞIZ KOKUSUNU ENGELLEME

Kötü ağız kokusu ve yapılabilecekler

Bazı basit adımlar, çoğunlukla diş problemleri sebebiyle ortaya çıkan kötü ağız kokularını engellemede büyük fayda sağlar.  “Ferah bir nefes” için günlük olarak uygulayabileceğiniz  önlemleri keşfedin.

AĞIZ HİJYENİNE DİKKAT ETME

Kötü kokuları engellemek için ilk olarak, başta günlük hijyen kuralları ile ilgili olanlar olmak üzere, kötü ağız kokusuna sebep olan temel faktörleri ortadan kaldırmalısınız:

  1. Her yemekten sonra dişlerinizi fırçalayın.
  2. Diş ipi kullanın,
  3. Her gün ağız bakım ürünü kullanın.

Tat alıcıların en görünür olduğu dilinizin arka kısmını, yanağınızın ve damağınızın iç kısımlarını fırçalayarak bakterilerden kurtulabilirsiniz.  Günlük bakımınızın bir parçası olarak, LISTERINE® FRESHBURST gibi bir ağız bakım ürünü kullanma, diş fırçasının erişemediği yerlere bile ulaşarak, komple ağız hijyeni sağlar.

 

KÖTÜ KOKUYA KARŞI MÜCADELEDE TÜKÜRÜĞÜN GÖREVİ

Tükürük, ağızdaki kötü kokuların giderilmesine yardımcı olur. Narenciyeler (portakal, limon) ve lif açısından zengin sebzeler tükürük üretimini tetikler.   

Şekersiz nane aromalı sakız çiğnemek veya şeker emmek, aromaları sayesinde salya üretimini tetikleyerek kötü kokuları maskeleyebilir. Ancak, etkisi geçtiğinde ağzınızın normal kokusu geri gelir.

AĞIZ KURULUĞUNU ENGELLEYİN!

Tükürük akışını azaltan ve ağız kuruluğuna sebep olan maddeleri sınırlayarak kötü ağız kokusunu hafifletmek mümkündür:

  • ağzınızdan değil burnunuzdan nefes alın,
  • ilaçların uygun şekilde kullanıldığından emin olun, örnek olarak bazı antihistaminikler ağız kuruluğuna neden olabilir,
  • gıdaları çiğnemeden yutmayın; ne kadar az çiğnerseniz o kadar az salya üretilir!

su içmeden konuşmaya uzun süre  devam etmeyin.

Dipnot listesi